Sparebank1 Østlandets flygelkonsert med Dorina Komani

Utsatt til Operafest 2020

Publisert: 12.03.2020 15:46
Skrevet av Plamena Dicheva.
Epost: produksjonskoordinator@ringsakeroperaen.no  

Pianisten Dorina Komani har blitt omtalt som «en så sprudlende, energisk og meget musikalsk dame skal en lete lenge etter». Som solo pianist har hun vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord- Macedonia og Albania - som Roma International Piano competition i 2011, hun har også vunnet prøvespiller for å være solist med Trondheim Symfoniske orkester i 2014, Oslo symfonisk orkester i 2015 mm.
Hun er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister som Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad mm i festivaler som Norsjø kammermusikkfest, Festspillende i Harstad, Timani festivalen mm.
Dorina har vært på turné både i Norge gjennom Rikskonsertene, med C/O chamber orchestra i Tysklad i 2014 of 2015, og i Spania med cellisten Paula Cuesta i 2014, og med Trond Halstein Moe og Ingegjerd Moe i 2017.
Men Dorina elsker å akkompagnere også. Dette mener hun selv har gjort henne til en bedre musiker fordi hun lærte å puste på grunn av og sammen med sangerne. Hun har spilt med mange av landets fremste sangere som Thomas Ruud, Caroline Wettegreen, Ivi Karnezi mm. Dette åpnet sakte men sikkert repetitør verden for henne. Hun har vært repetitør ved Ringsaker Operaen i 2018 og 2019 med
«Perlefiskerne» og «Barberen i Sevilla» produksjonene, hun skal tilbake dit under «Trollmanen fra OZ» og «Der Freischütz» produksjonen i 2020. I tillegg til disse har hun vært repetitør for «Don Giovanni» i 2018, «La Boheme» i 2019/2020 «The Life to come» i 2017, under Oslo Opera Festival. Dagbladet i Hamar skrev i 2019 «…Dorinas´ frie måte å introdusere verkene på øste av overskudd og spontanitet» dette fordi hun elsker fortellinger. All musikk har farger, historier og masse boblende følelser som man kan både fortelle med ord og med klang gjennom pianoet. Dette og kjærligheten for bevegelseskunsten har ført Dorina inn i Eurytmi verden, hvor hun jobber til daglig som pianist ved Oslo By Steinerskole.