Gave fra RingsakerOperaen: operafestuke med levende musikk!

Publisert: 28.04.2020 21:18
Skrevet av Plamena Dicheva.
Epost: produksjonskoordinator@ringsakeroperaen.no  

Vi velger å utsette Jegerbruden til november 2021. Alle involverte blir engasjert til å lage operafest i Ringsaker i uke 46 2020. Det blir en mengde små arrangementer og konserter på serveringsteder, forsamlingslokaler, institusjoner og andre egnede steder. Det vil også bli scenisk kammeropera.  Finalen på festen er Ringsaker Operaskoles «Trollmannen fra Oz» som skulle hatt premiere i april.  Operakorets «Petit Messe Solennelle» som var planlagt i juni vil også bli lagt til operafestuka.

RO tilbyr dette kostnadsfritt til arrangementsstedene og publikum. Dette er en gave til et trofast publikum og lokalt næringsliv som trenger drahjelp etter omsetningssvikt. Det er en takk til kommune, fylkeskommune og kulturdepartement som gjennom langsiktig finansiering har gitt RO muligheten til å bli en energisk 40åring. Vi vil også glede våre sponsorer, noen har fulgt oss fra de aller første årene! Og ikke minst er vi glade for at alle frivillige kan fortsette å skape operaglede for scene og sal under sikre forhold: Vi fortsetter arbeidet med Jegerbruden samtidig som vi kan glede oss over levende musikk i november.

Vi har tatt høyde for at smittevernreglene kan endres, det er bare portforbud som kan stoppe oss. De fleste arrangement blir planlagt for mindre grupper, enkelte kan justeres helt ned til 1 utøver med 1 tilhører. Noen poster på programmet vil ha så mange involverte at vi kan risikere avlysning, men det tåler vi!  Prosjektet er presentert for kommunelegen som er positiv, og vil gi oss råd om nødvendig. Vi er også i dialog med kommuneledelsen.

I dag vil arrangørsteder få invitasjon via Kulturrådet og sentrumsforeningene. De som ikke er medlemmer håper vi tar kontakt etter å ha fått informasjon gjennom media. Når vi har oversikt over steder som blir med på festen, vil vi starte programleggingen. Programkomiteen består av Torodd Wigum og Ronald Rørvik, hhv dirigent og regissør på Jegerbruden, samt operasjef Kari Bekken. Vi har allerede startet å jobbe med programidéer. Sangerne og musikerne sitter på et enormt repertoar som de kan ønske inn i programmet. Det vil også bli muligheter for foredrag og presentasjoner fra f.eks. dirigent og scenograf. Vi lover stor variasjon og bredde, noe for enhver smak!

 

Blir du med på festen?

 

Brumunddal 28/4-20

Kari E. Bekken
Operasjef, RingsakerOperaen